top of page

LUMEN-ENSEMBLE

https://lumen-ensemble.tumblr.com

 

Anastasia Kozlova- viool & Eva Tebbe- harp

Harp en viool. Snaarinstrumenten met volkomen verschillende klankwerelden die symbiose aangaan én elkaar op de proef stellen. Als goede vrienden die elkaar de waarheid durven te vertellen. Onstuimige, tere, rafelige, lyrische, fluisterende en warme klankwerelden ontvouwen zich. Een bezetting waar nog een schat aan repertoire voor te ontdekken is. Voor dit duo is dat een vrijbrief om uitgebreid op onderzoek uit te gaan! 

Soms is slechts een dichtregel, een natuurverschijnsel of kunstwerk genoeg om een stroom aan muzikale associaties en ideeën los te maken voor de samenstelling van een programma. Beroemde componisten, pas ontdekte schatten en nieuwe composities klinken naast elkaar. 

Lumen = Licht. Licht als metafoor voor een inval, een idee, inspiratie, een eureka. 

Eva Tebbe

Harpiste Eva Tebbe staat als veelzijdige muzikale persoonlijkheid op de (inter)nationale  kamermuziekpodia, verstrekt compositieopdrachten en arrangeert haar eigen repertoire. Als harpiste, performer en vocalist werkt zij veelvuldig mee aan theaterproducties.

Sinds 2004 vormt zij samen met Ekaterina Levental Duo Bilitis. Hun nieuwste CD Rèveries de Bilitis’ (Debussy, 2018) werd alom geprezen in de pers, met een 10 gewaardeerd in Luister Magazine. Eva maakt daarnaast vast onderdeel uit van de Eef van Breen Group; een collectief van musici met jazz- en klassieke achtergrond die films maken voor de oren. Tijdens (inter)nationale festivals deelde zij het podium met Philippe Graffin, Christoph Schiller, leden van het quatuor Danel en vele anderen. Podia en festivals: Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam, het Grachtenfestival in Amsterdam, Concertgebouw te Amsterdam, The Tenth World Harp Congress, November Music, Varna International Music Festival (Bulgarije), Mosel Musik Festival (Duitsland, Luxemburg), B-Classic Festival, Belgie, Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, the International Music Festival Baku, (Azerbajian),  De Bijloke, Belgie e.a.

Eva nam deel aan vele (muziek)theater producties van ondermeer KORZO Den Haag (2008), Productiehuis Rotterdams Schouwburg/WILco/Nieuw West, De Bijloke in Gent, Belgie, Diamantfabriek producties, Amsterdamse Bostheater, Noord-Nederlands Toneel (2013-2017) en mime-theatergroep Bambie (2017/2018).

Eva Tebbe houdt zich intensief bezig met het schrijven van arrangementen om het solo- en kamermuziekrepertoire van de harp te vergroten en te verdiepen. Ook hedendaagse muziek heeft haar bijzondere interesse, zij bracht nieuwe composities van o.m. Jeff Hamburg, Kate Moore, Daan Manneke, Chiel Meijering, Huba de Graaff, Eef van Breen, Oene van Geel, Wolfert Brederode, Aspasia Nasopoulou, Boudewijn Tarenskeen en vele anderen in première.

Eva Tebbe studeerde harp bij Manja Smits en behaalde in 2000 Bachelor diploma aan het ARTEZ instituut. In 1999 en 2000 studeerde Eva aan de Conservatoire Regional de Rueil-Malmaison (Frankrijk) bij harpiste Christine Icart. Zij behaalde in 2004 haar Masters diploma aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Ernestine Stoop. 

bottom of page