top of page

Verhalen vertellen met de stem van haar viool, manieren vinden om muziek bijna tastbaar te maken

Music

About

About

Bij het maken van muziekprogramma's voor concerten of festivals, Anastasia, gewapend met haar muzikaliteit, passie en mogelijkheid om een "sprekende" vioolklank te creëren  zoekt verbinding tussen muziek en kunst, poëzie, geschiedenis, beweging, eten of wetenschap. Door muziek te combineren met andere disciplines verkent ze nieuwe manieren om muziek dichter bij onze beleving te brengen. Haar wens is om haar publiek bij het concert te betrekken en de luisteraars te verrijken, iets bijna tastbaars mee naar huis te nemen. Haar honger naar kennis, verlangen om een stempel te drukken en zoeken naar spirituele verdieping resulteert in creatieve interpretatie van zowel bekende als weinig bekende muziek, in gewone en ongebruikelijke settings.

"Ik geloof dat muziek groter is dan geluid alleen, het verbinden van muziekstukken met verhalen geeft ons de mogelijkheid om muziek in bijna 3D-perceptie te voelen. We kunnen het niet aanraken, maar onze hersenen kunnen het tastbaar en zelfs smaakvol maken, en dat zijn de verbindingen die ik altijd zoek voor. Ik wil dat mijn publiek een betekenisvolle ervaring opdoet tijdens mijn concerten, bijna spiritueel. Als ik aan een stuk werk, zoek ik naar de betekenis van elke noot, naar de ultieme klank op het instrument en breng ik dat bijna sprekend over op de viool Het kleurenpalet in het vioolgeluid is bijna eindeloos, en door elk geluid je ziel te laten bereiken, kan een unieke interpretatie worden gewekt. Hoe interessanter personen we zijn, de manier waarop we open kunnen staan voor kennis, maakt ons betere muzikanten. "

Clients

Projects

Eva Anastasia juni 2019 13.jpg

LUMEN ENSEMBLE

Duo violin & harp

Harp en viool. Snaarinstrumenten met volkomen verschillende klankwerelden die symbiose aangaan én elkaar op de proef stellen.

Als goede vrienden die elkaar de waarheid durven te vertellen.

lumenensemble.com

HANDEL GOES TINDER

Een nieuwe multimedia opera

Sopraan Channa Malkin en violiste Anastasia Kozlova zijn de bedenkers van deze nieuwe productie “Händel goes Tinder”. Een tragikomisch drama met script en regie van Michael Diederich (bekend van o.a. All Together Now, Boom Chicago en diverse Joop van den Ende-musicals).

Met muzikale ondersteuning van: Avinoam Shalev (klavecimbel), Izhar Elias(gitaar) en Tony Overwater (violone).

bb8135_cba1b196680c46729ec53ed15f4da03c~mv2.webp
handel-goed-tinder-o9uq5dc9zhzqwrhhblkpa.png
DSCF8885.jpg

REFLECTIONS

KOZLOVA - VAN RAAT - NAPOLOV

Dit concertprogramma, voor een unieke combinatie van instrumenten, vormt een zoektocht naar de nostalgische klanken van het onbezonnen leven van vroeger, en naar een rustpunt in de steeds complexer wordende werkelijkheid. 

Viool - piano - percussie

Reflections

FESTIVAL GROENEVELD

Klassieke muziek, jazz, kunst, dans, food & couture

Een festival met de combinatie tussen klassieke muziek, jazz, kunst, couture en dans. Op een iconische landgoed Groeneveld, Baarn.

17-18 september 2022 

festivalgroeneveld.nl

social_post_festival_groeneveld_1080x1080_aankondiging_02.jpg

Vuur en Ijs

Kozlova - Fridman - Poprugin

Dit concertprogramma, met vergeten componisten uit Russische Avant Garde. Vergeten, verboden of juist gehuldigd. Het waren zware tijden in Rusland begin 20ste eeuw. En in de moeilijkste periodes de mooiste muziek werd geboren.

Viool - cello - piano 

Portfolio

Pictures

Contact

Contact

Join my mailing list

Thanks for submitting!

Black & White Aesthetic Minimalist Signature Logo-2.png

info@anastasiakozlova.com

Tel: +31.6.25022392

bottom of page